Iedere organisatie is uniek en heeft eigen uitdagingen en specialiteiten. Er bestaat geen standaardoplossing die geschikt is voor elke organisatie. Saforama gelooft in oplossingen op maat, op basis van best practices en opgedane ervaringen. Oplossingen die passen binnen úw organisatie.

Een succesvolle oplossing komt voort uit de juiste combinatie van de volgende drie factoren:

Technologie

De juiste technieken en tooling inzetten om processen voldoende te ondersteunen, waarbij bruikbaarheid door de mensen in de organisatie niet uit het oog wordt verloren.

Organisatie

De juiste mensen inzetten op de juiste plek en zorgen dat mensen kundig zijn door ze te coachen en/of te trainen.

Processen

De juiste processen en procedures inzetten die afgestemd zijn op de ambities van de organisatie.

De aanpak die Saforama hanteert bij opdrachten focust op deze drie factoren. Wij zorgen dat de balans daarin (terug)komt en dat uw organisatie daarmee een stabiele groei kan doormaken.

Consequenties van een onbalans

Stel, uw organisatie wil een goede stap maken door Requirements Engineering goed op te pakken. Men wil daarvoor een Requirements Management applicatie introduceren en u vindt een state-of-the-art applicatie. De prijs is acceptabel en u gaat ervoor. U regelt zelfs dat iedereen die te maken krijgt met deze applicatie op een 3-daagse cursus gaat. Niks kan u nu nog stoppen.

Maar, zo lang u niet weet welke informatie u in de applicatie gaat beheren en hoe u de juiste informatie achterhaalt om er in te zetten, is uw 'verbetering' gedoemd te falen en heeft u een groot deel van uw geld verspild.

Andersom moet u natuurlijk ook oppassen. Als u uw mensen eerst op Requirements Engineering training stuurt, maar ze vervolgens Microsoft Excel of een soortgelijk pakket moeten gebruiken om de requirements te beheren, dan kunt u geen hoge efficientie verwachten. Nu weet u hoe de eisen beheerd moeten worden, maar de tools laten u behoorlijk in de steek.

Het zijn deze imbalances in de TOP factoren die wij aanpakken om te zorgen dat de balans weer gevonden en gehandhaafd worden. Onze diensten sluiten daarom prima aan op deze aanpak. Wilt u meer weten, neem dan gerust contact op.