Diensten: Advies

Is uw ambitie om (weer) grip te krijgen op uw product-ontwikkelingsprojecten? Wilt u de requirements processen weer onder de knie rijgen? Wordt uw organisatie steeds weer verrast door veranderende eisen en weet u niet helemaal hoe daar mee om te gaan?

Als specialist in Systems Engineering in het algemeen en Requirements Engineering in het bijzonder biedt Saforama diensten aan om u te helpen met de uitdaging om uw producten op tijd, binnen budget en ook met de vereiste kwaliteit op te leveren.

De requirements uitdaging

Steeds meer geld wordt door Nederlandse bedrijven gestoken in onderzoek en ontwikkeling. Ook het aantal bedrijven dat innoveert neemt nog steeds toe. De uitdaging komt op het moment dat er van een idee een product gemaakt moet worden dat voldoet aan de eisen, wensen en verwachtingen van ‘de klant’. Dan moeten we naar het product kijken vanuit een andere benadering; hoe zit het met de veiligheid, wat verwacht de klant met het innovatieve product te gaan doen? En wat vereist de overheid of andere regulerende instanties? Welke belanghebbenden zijn er trouwens allemaal (het zal niet de eerste keer zijn als er eisen van een onderhoudsmonteur vergeten worden…)?

Stapsgewijs zult u deze problemen aan moeten pakken om grip te krijgen. Saforama, al ruim 20 jaar betrokken bij de Nederlandse industrie, kan u adviseren en begeleiden bij het aanpakken van deze (en andere) Requirements uitdagingen.

Aangrenzende disciplines

Requirements Engineering staat niet op zich. Het grenst aan andere disciplines zoals verificatie en validatie, release management, versiebeheer en veranderingsmanagement. Saforama is ook actief op deze gebieden. Alleen zo kan een goed aansluitend proces gerealiseerd worden.