Over Saforama

Marcel van der Laan - Eigenaar van Saforama

Geschiedenis

Saforama is opgericht in 2011 door Marcel van der Laan, die na jaren met plezier te hebben gewerkt in de detachering bij een aantal bedrijven, de uitdaging is aangegaan om voor zichzelf te beginnen. In het kader van “je kan beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan van de dingen die je niet hebt gedaan” is hij het avontuur aangegaan als zelfstandige consultant in de Systems en Requirements Engineering.

Visie & missie

Saforama zet zich in om organisaties te helpen om van een product-ontwikkelproject een succes te maken, door te helpen om het heldere beeld te creëren zodat vroegtijdig al duidelijkheid ontstaat. Dit kan enerzijds door te helpen met het definiëren of optimaliseren van processen, en anderszijnds door de juiste technologie te introduceren om het makkelijker te maken om requirements goed te beheren. En natuurlijk moet de organisatie daar ook bij begeleid en ondersteund worden, bijvoorbeeld door middel van cursussen of trainingen.

Saforama zorgt dat u Requirements Engineering en Systems Engineering praktisch kan toepassen en dat het niet op een theoretisch vlak blijft.

De naam “Saforama”

Bij het oprichten van zijn bedrijf, werd het al snel duidelijk dat een goede naam kiezen voor een bedrijf geen sinecure is. De wens was om een naam aan het bedrijf te geven dat zijn oorsprong zou vinden in de diensten die het bedrijf zou gaan bieden. Dat gebied stond was al snel duidelijk: Requirements Engineering in zijn breedste vorm.

De naam is afgeleid uit twee griekse woorden:

  1. ‘safís’ wat staat voor helder of duidelijk, en
  2. ‘órama’ dat beeld of visie betenent.

Oftewel: Saforama staat voor een heldere visie en een duidelijk beeld.